Fælles Faglighed

Værelse

Det faglige niveau er noget af det, der står øverst på dagsordenen på Borgmesterbakken. Derfor består det pædagogiske personale udelukkende af uddannede pædagoger, som hver især har deres faglige og personlige styrker.

For den enkelte medarbejder på Borgmesterbakken er det en selvfølge både at modtage og bidrage til den faglige fælles-pulje. På den måde bliver den enkeltes viden og erfaring til fællesskabets. Det er sådan, vi mener at man får de bedst mulige betingelser for, at fagligheden kan blomstre!

Borgmesterbakkens udviklingsprojekt

Borgmesterbakkens personale har siden 2014 deltaget i et udviklingsprojekt, som er tilrettelagt og gennemført i samarbejde med Psykolog, Per Thomsen. Udover at være privatpraktiserende psykolog er Per Thomsen supervisor og konsulent for kommunale, regionale, statslige og private behandlingsinstitutioner.

Udviklingsprojektet har haft til formål at styrke og implementere faglige teorier og metoder i det daglige arbejde på Borgmesterbakken. Vi har i særlig grad arbejdet med begreberne overføring, selvrepræsentation og objektrelation. Desuden har Per Thomsen undervist i metoden S.U.T ”Spejle, Undersøge fantasien og Tilbyde alternativ virkelighedsopfattelse”, som Borgmesterbakkens personale arbejder ud fra.

Udviklingsprojektet har haft til formål at styrke og implementere faglige teorier og metoder i det daglige arbejde på Borgmesterbakken. Vi har i særlig grad arbejdet med overføring, selvrepræsentation og objektrelation. Desuden har Per Thomsen undervist i metoden , som Borgmesterbakkens personale arbejder ud fra.

Dokumentation

Dokumentation er en integreret del af det pædagogiske arbejde

Igennem den systematik, som kendetegner procesbaseret dokumentation, opnår vi en tydelig sammenhæng imellem handleplan, indsats og udvikling. Det ser både vi, Socialtilsynet og vores samarbejdende rådgivere som en kvalitet ved Borgmesterbakken.

At vi arbejder metodisk med procesbaseret dokumentation betyder, at der nedsættes et team omkring et barn eller en ung. Med udgangspunkt i handleplanen formulerer teamet 3-5 udviklingsmål, som er styrende for den pædagogiske indsats. Hver 6. uge evaluerer teamet på barnets udviklingsmål og i det omfang, det giver mening, inddrages barnet i samtalen omkring dets egen udvikling.

De enkelte mål noteres i Borgmesterbakkens interne dokumentationsprogram.

Det betyder, at den enkelte pædagog allerede inden mødet med barnet eller den unge har mulighed for at overveje, hvordan vedkommende vil arbejde med et bestemt mål den pågældende dag.

Få mere information om vores metode for og/eller læs artiklen Dokumentation må ikke være spild af tid.

Udslusning

I situationer hvor det vurderes hensigtsmæssigt, kan der aftales og tilrettelægges et udslusningsforløb. Udslusningen sker i et samarbejde mellem Borgmesterbakken og barnet/den unges rådgiver.

De konkrete hensyn og tiltag i forbindelse med udslusningen beror på den enkelte sag og deraf individuelle behov. Der kan være tale om en ung, der flytter i egen bolig og som i en periode bevarer kontakten til Borgmesterbakken. I sådanne tilfælde kan Borgmesterbakken hjælpe den unge med praktisk vejledning og med at skabe tryghed omkring den nye situation. Andre gange kan det af forskellige årsager være den bedste løsning, at den unge ledsages af en medarbejder, ved eks. skal besøg hos en plejefamilie eller institution.

I tilfælde hvor det anses for at være af væsentlig betydning for den unges videre trivsel, kan der ydes efterværn af anbringende myndighed.

Tilsyn

Tilsyn

Socialtilsyn Midt fører tilsyn og vurdere kvaliteten på Borgmesterbakken indenfor syv områder:

  1. Kompetencer
  2. Målgruppe, metoder og resultater
  3. Organisation og ledelse
  4. Selvstændighed og relationer
  5. Sundhed og trivsel
  6. Uddannelse og beskæftigelse samt
  7. Fysiske rammer

Job & Praktik

Praktik

På Borgmesterbakken kan du komme i praktik, hvis du har kørekort og er i gang med en professionsbachelor som pædagog. Kørekort er nødvendigt, da kørsel med børnene er en del af hverdagen.

Job

Borgmesterbakken søger nogle gange fleksible tilkaldevikarer og pædagogiske medarbejdere. De faste stillinger bliver altid "slået op".

Henvendelse vedr. vikar arbejde sendes pr. mail til forstander Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Arbejdstiderne varierer, og inkluderer dag-, aften- og nattevagter, samt weekender og helligdage.